Binckhorstlaan 147 -149

2516 BA Den Haag


833 m2

Prijs n.o.t.k

Omschrijving

Algemeen
Den Haag heeft 1 kasteel en de zeldzame mogelijkheid bestaat om dit kasteel (incl. koetshuis) per 1 januari 2021 te huren. Zoals u weet wordt de Binckhorst de grootste urbanisatie van de Randstad, momenteel getransformeerd tot dé werk-woon-recreatie-wijk van Den Haag. Het kasteel en koetshuis liggen middenin “de te creëren Groene Long“ / hoofdader met “leisure“ van deze zone en komen weer volledig in het zicht te liggen vanuit de verschillende infrastructuren (wegen / water).
Bovendien komt in 2020 de Rotterdamsebaan (aan de voorzijde) gereed, zodat de bereikbaarheid van en naar snelwegen optimaal is, terwijl op korte termijn alle gebouwen aan weerszijden van het kasteel zullen worden verwijderd t.b.v. nieuwe bebouwingen.

Adres
Kasteel de Binckhorst _ Binckhorstlaan 149, 2516 BA Den Haag
De eerste vermelding van het kasteel dateert uit 1308 toen Graaf Willem III van Holland het in leen gaf aan één van zijn vertrouwelingen. Het kasteel in de huidige opzet (Rijksmonument) is gebouwd in 1729 en na restauratie (1994) door de huidige eigenaar zeer goed onderhouden. Het kasteel staat afgebeeld op beroemde schilderijen zoals “De Stier“ van Paulus Potter en “Gezicht op de Trekvliet“ van Weissenbruch. Jan van Goyen nam het als uitgangspositie voor zijn beroemde “Gezicht op Den Haag“.

Koetshuis de Binckhorst _ Binckhorstlaan 147, 2516 BA Den HAag
Het Koetshuis is in 2010 gebouwd, modern van opzet, doch passend bij het kasteel.

Oppervlakte
Kasteel de Binckhorst omvat circa 700 m² BVO, als volgt onderverdeeld:

Begane grondCa.230 m²
1e verdiepingCa.230 m²
2e verdiepingCa.225 m²
KelderCa.15 m²

Koetshuis de Binckhorst omvat circa 133 m² BVO verdeeld over de begane grond en 1e verdieping.

Parkeren
Op eigen terrein zijn 25 parkeerplaatsen beschikbaar.

Kadastrale gegevens
Gemeente:'s-Gravenhage
Sectie:AP
Nummer :1860
Grootte:2.671 m²


Huurprijs
De huurprijs voor het totaal (inclusief parkeren) bedraagt € 185.000,00 per jaar, te vermeederen met BTW.

Deelverhuur c.q. separate huur is bespreekbaar.

BTW status
Verhuurder wenst te opteren voor een BTW belaste verhuur.

Huurder dient voor tenminste 90% met omzetbelasting belaste prestaties te verrichten. Indien huurder niet aan dit criterium voldoet, zal van rechtswege sprake zijn van een van omzetbelasting vrijgestelde verhuur.
In dit geval wordt de overeengekomen kale huurprijs, zonder de omzetbelasting, dusdanig verhoogd dat het voor de verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

Servicekosten
Huurder dient zelf zorg te dragen voor aansluiting en betaling van alle nutsvoorzieningen.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maand-prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-alle huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurprijsbetaling
Per kwartaal vooruit.

Huurtermijn
5 (vijf) jaar met verlengingsperioden van 5 (vijf) jaar.

Oplevering
De authentieke elementen van het object zijn volledig geconserveerd, zoals de toren met prachtige uitzichten, de royale trap (met loper), schouwen, lambriseringen, ramen met roedeverdeling en het 18-eeuwse toegangshek.

Het gebouw is uitermate geschikt als kantoor, maar ook voor medische disciplines (thans nog voorzien van één ingebouwde operatieruimte voor poliklinische behandelingen e.a.) en kan dus op verzoek van huurder eenvoudig weer in authentieke monumentele (kantoor)setting worden teruggebracht. Oplevering in de volgende huidige staat is optioneel:

-Sanitaire voorzieningen;
-Pantry-aansluitingen in de meeste ruimten;
-Vloerbedekking/marmer/parket en kunststof ter plaatse van de medische ruimten;
-Voorzieningen voor data- en electrabekabeling en databekabeling;
-Design verlichtingsarmaturen;
-CV-gasinstallatie;
-Mindervalideningang;
-Noodverlichting;
-Alarminstallatie;
-Receptiemeubel;
-Brandpreventievoorziengen.

Medische opties:
-Uitgebreide klimaatinstallatie ten behoeve van de medische ruimte;
-Wastafels met warm/koud water in de behandelkamers.

Aanvaarding
Per 1 januari 2021.

Zekerheidsstelling
Bankgarantie, ter grootte van 3 (drie) kalendermaanden huur en servicekosten, beiden te vermeerderen met BTW.

Huurovereenkomst
Huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7: 230a BW conform het model van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) zoals op 30 januari 2015 vastgesteld en op
17 februari 2015 gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank te Den Haag en aldaar ingeschreven onder nummer 15/20, alsmede de daarbij behorende algemene bepalingen.

Locatie en bereikbaarheid
Het kasteel en koetshuis bieden een prettige werkomgeving voor uw personeel door ligging middenin de kasteeltuinen en slotgrachten, het geheel is veilig afgeschermd door hekken en water. Daarnaast is het onderhavige object gelegen op een strategische positie nabij het centrum van Den Haag, Den Haag-Centraal Station, de snelwegen A4, A12, A13 en de busverbindingen. Door de komst van de Rotterdamse Baan in 2020 wordt de bereikbaaheid van en naar snelwegen nog optimaler.


Bestemming
Met name het kasteel is thans ingericht als kliniek met een aantal specifieke voorzieningen die uitermate geschikt zijn voor een voortgezet gebruik in de private (para)medische sector. Dit geldt in een beperkte mate ook voor het koetshuis.
Ten aanzien van de bestemming is het belangrijk dat dit voortgezet gebruik wordt gedoogd. Thans valt onderhavig complex onder artikel 7 “Transformatiegebied“ van de Binckhorst waarin ruime gebruiksmogelijkheden worden omschreven en derhalve geen probleem hoeft te vormen.

Courtage
Mocht door bemiddeling van Nadorp Bedrijfsmakelaars B.V. een transactie tot stand komen, dan zult u ons hiervoor geen courtage verschuldigd zijn.

Bovenstaande informatie is met zorg samengesteld en uit betrouwbare bron afkomstig. Ten aanzien van de juistheid ervan kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden. Deze informatie is uitsluitend bestemd voor geadresseerde. De projectinformatie is geheel vrijblijvend en geldt slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden.

Kenmerken

Overdracht
Huurprijs Prijs n.o.t.k
Huurconditie Per vierkante meter per jaar
Servicekosten Prijs nader overeen te komen
Servicekosten conditie Per vierkante meter per jaar
Aanvaarding Per datum
Status Beschikbaar
Bouw
Hoofdfunctie Kantoorruimte
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode -1905
Oppervlakten
Oppervlakte 833 m2 (in units vanaf 833 m2)
Perceeloppervlakte Niet beschikbaar
Parkeergelegenheid
Parkeerplaatsen 25 niet-overdekte parkeerplaatsen
Parkeerkosten In overleg

Locatie

Contact opnemen

Onderwerp *

Laatst bekeken

Geen resultaten

Deskfinder