Zonneveldweg 55 a

2242 XW Wassenaar


954 m2

Prijs n.o.t.k

Omschrijving

ALGEMEEN

Deze propositie betreft de verkoop van de voormalige R.K. kleuterschool, ontworpen door de architect J.Th. Wouters, gebouwd in 1932 en is gelegen aan de Zonneveldweg 55A / Broekweg 14 c.s. in Wassenaar. De kleuterschool is later in gebruik geweest als peuterspeelzaal Oostdorp en door de Buurtvereniging Oostdorp & Omgeving.

Het gebouw wordt leeg, vrij van huur & gebruik, onbezwaard geleverd. De kavel is circa 1.533 m² groot (dient nog exact door het kadaster te worden ingemeten en vastgesteld), energielabelklasse A en de bruto vloeroppervlakte van het gebouw bedraagt circa 1.254 m² BVO.


OBJECTOMSCHRIJVING

De entree aan de Zonneveldweg 55A geeft toegang tot de hal, een brede gang met drie lokalen, sanitair, een vergaderruimte en het speellokaal aan de Broekwegzijde. De trap geeft toegang tot de kapverdieping. De kapverdieping bestaat uit verschillende lokalen. In de kap is een vliering gecreëerd.

Het is traditioneel gebouwd in de stijl van het expressionisme met gemetselde gevels, stalen kozijnen met voornamelijk dubbel glas. De imposante kap is met dakpannen gedekt. In tegenstelling tot de gesloten gevel aan de straatzijde kent de schoolpleinzijde met glaspuien een open karakter (zuidkant).

In 2016 is er groot onderhoud geweest aan het gebouw. Het dak is vernieuwd en opnieuw met de oorspronkelijke pannen gedekt. Bij het vernieuwen van het dak zijn aan de voorzijde diverse dakkapellen en dakramen geplaatst en aan de achterzijde een aantal dakramen. Het schilderwerk aan de buitenzijde is uitgevoerd. De stalen kozijnen op de begane grond zijn schoongemaakt, ontroest, behandeld en teruggeplaatst. De toiletten en douches zijn vernieuwd. De elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties zijn vernieuwd. De kap is aan de binnenzijde geïsoleerd en afgetimmerd en er zijn knieschotten gerealiseerd op de zolder etage. De lokalen zijn voorzien van nieuw linoleum.

Het gebouw is een Energielabelklasse A toegekend.


KADASTRALE GEGEVENS

Gemeente Wassenaar
Sectie: B
Nummers:
7369 (ged) ca. 41 m²
7370 (ged) ca. 1.250 m²
7371 (ged) ca. 242 m²

Het grondoppervlak bedraagt circa 1.533 m². Het exacte metrage dient nog door het Kadaster te worden ingemeten en vastgesteld.

Het betreft hier een beschermd monument.


BESTEMMING

Conform het vigerende bestemmingsplan 'Oostdorp-Hoge Klei 2013'. De bepalingen geven aan dat de locatie bestemd is voor o.a. detailhandel, (maatschappelijke-), medische-sociale-, sociaal-, culturele-, sociaal-educatieve en levensbeschouwelijke voorzieningen, kantoren, dienstverlening en wonen. Nadere informatie over de bestemming is te vinden op de website van www.ruimtelijkeplannen.nl.

Een deel van het perceel - in het verlengde van het woningblok aan de Willibrordusstraat biedt nog ruimte voor het realiseren van één of twee eengezinswoningen. Hiervoor dient overigens nog het volledige formele (omgevings)vergunning- en participatietraject te worden doorlopen via de reguliere procedures van de gemeente Wassenaar.


LOCATIE

Het voormalige schoolgebouw is gelegen in de woonwijk Oostdorp aan de noordwestkant van Wassenaar en grenst aan het historische centrum met winkels, restaurants, de haven op steenworpafstand, het strand en sportclubs op fietsafstand. Op vijf minuten loopafstand is de bushalte gelegen voor een rechtstreekse verbinding richting Den Haag en Leiden.

Wassenaar bestaat uit een dorpskern met daaromheen een bosrijke omgeving met villa's en landhuizen en grenst aan het dorp Voorschoten. De Langstraat is de hoofdwinkelstraat en komt uit op een plein waar de oude dorpskerk staat.


BEREIKBAARHEID

Auto:
De belangrijkste ontsluitingswegen van de wijk zijn de van Zuylen van Nijeveltstraat, de Oostdorperweg, de Dr. Mansveltkade en de Zonneveldweg. Via de Deijlerweg bereikt u binnen 5 minuten de Rijksstraatweg (N44) en daarmee de snelweg A44 richting Den Haag en Leiden en de A4, A12 en A13 richting Rotterdam, Amsterdam en Utrecht.

Openbaar vervoer:
De locatie is per openbaar vervoer te bereiken met streekbusvervoer. Over de Van Zuylen van Nijeveltstraat loopt een OV-verbinding die de wijk bedient op de lijn Den Haag _ Haarlem. De dichtstbijzijnde halte waar buslijn 42 (richting Voorschoten Station), buslijn 43 (richting Leiden/ Wassenaar Duinrell), buslijn 44 (richting Den Haag Centraal Station) en buslijn 90 (richting Lisse)stopt is op 5 minuten loopafstand aan de Johan de Wittstraat.

Meer informatie over het verkoopproces, de bezichtigingsdagen, een deelnameverklaring en toegang tot de digitale dataroom is op aanvraag beschikbaar bij ons per email: info@nadorp.nl of telefonisch: 070 3757575.

Kenmerken

Overdracht
Koopprijs € 1
Koopconditie Kosten koper
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar
Bouw
Hoofdfunctie Maatschappelijk vastgoed
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode Niet beschikbaar
Oppervlakten
Oppervlakte Niet beschikbaar
Perceeloppervlakte Niet beschikbaar

Locatie

Contact opnemen

Onderwerp *

Laatst bekeken

Geen resultaten

Deskfinder